2. WEBGRAB PLUS - KONFIGURACIJA - NAPREDNO
Ako smo naš fajl WebGrab++.config.xml konfigurisali prema gornjim zadanim postavkama, možete pokrenuti WG ++ i generirati vaš XMLTV fal. Informacije u našoj moj-epg.xml će izgledati približno ovako (ovisi i od pojedinih web stranica):
Code: Select all<programme start="20210405113000 +0200" stop="20210405131500 +0200" channel="CinestarComedy.hr">
<title lang="hr">Arthur 3: Rat dvaju svjetova</title>
<desc lang="hr">Arthur i prijatelji jurit će pješice, na biciklu, u autu pa čak i na Harley Davidsonu i trebat će svu pomoć u konačnom obračunu protiv Maltazarda.</desc>
<credits>
<director>Luc Besson</director>
<actor>Freddie Highmore</actor>
<actor>Mia Farrow</actor>
<actor>Robert Stanton</actor>
<actor>Penny Balfour</actor>
<actor>Mylene Farmer</actor>
<writer>Maltazard je prijevarom ušao u ljudski svijet s ciljem da preuzme kontrolu nad svemirom. Jedino Arthur može osujetiti njegov plan, ali prvo se mora vratiti u svoju sobu i u svoju normalnu veličinu. Zaglavljen u malom Minimoy formatu, računati može na pomoć prijatelja, ali iznenađujuće i Maltazardova sina Darkosa koji tvrdi da želi promijeniti strane.</writer>
<presenter>Arthur and the War of Two Worlds/Arthur 3: la guerre des deux mondes, 201 Francuska</presenter>
</credits>
<date>2010</date>
<category lang="hr">Animirani</category>
<category lang="hr">Avantura</category>
<category lang="hr">Fantastika</category>
<icon src="//mojtv.hr/thumb.ashx?path=/images/e3056bbb-7c5d-4bc4-ae42-1b1562a6851f.jpg&w=491&h=250" />
<star-rating system="SI">
<value>8.3</value>
</star-rating>
</programme>
<programme start="20210405024500 +0200" stop="20210405032500 +0200" channel="RTLCrime.hr">
<title lang="en">New Amsterdam</title>
<desc lang="en">Max dozna da ima karcinom te od doktorice Sharpe potraži pomoć, iako svaki puta kada mu je pokušala objasniti situaciju, on nije imao vremena. Dr. Bloom pokušava uvjeriti doktora Raynoldsa da je njihova veza posebna. Maxova trudna supruga stiže u bolnicu jer je njihovo nerođeno dijete u opasnosti. Doktorica Sharpe nastavlja uvjeravati Maxa da napravi plan liječenja, a on njoj govori da je financiranje bolnice i spašavanje života prioritet.</desc>
<credits>
<director>Peter Horton</director>
<actor>Ryan Eggold (Dr. Max Goodwin)</actor>
<actor>Janet Montgomery (Dr. Lauren Bloom)</actor>
<actor>Freema Agyeman (Dr. Helen Sharpe)</actor>
<actor>Jocko Sims (Dr. Floyd Reynolds)</actor>
<actor>Tyler Labine (Dr. Iggy Frome)..</actor>
<presenter>New Amsterdam (S01, E02, igrana serija, SAD, 2018)</presenter>
</credits>
</programme>
Ovisno od player-a (medija) kojeg koristimo (Kodi, Perfect Player, Televizo, TVirl. IPTV for Android TV, IPTV Extreme...) prikaz ovih informacija može biti različit. Neke prikazuju sve podatke, neke ne, izgled i razpored može biti različit. Da bi si osigurali, da u svim playerima koje koristimo imamo sve podatke i informacije o programima koje želimo te ujednačen prikaz tih informacija, moramo upotrijebiti postprocesore. Ove možemo konfigurirati kako želimo, odnosno u skladu sa pravilima i uputama koji su zapisani u rex.config.example.xml i/ili mdb.config.example.xml fajlu.
Neču sada detaljnije objašnjavati što i kako konfigurisati, jer bi mi za to trebao još čitav dan i još napravio ovaj post nepregledno dug. Stoga ču tu objasniti samo prve korake ali ću i priložiti več konfigurisane moje site.ini fajlove, koje možete prepravljati po sopstvenim željama. Potpune upute kako konfigurisati postprocesore možete naći ovdje:
You must login or register to view links.
Obavezno:
1. otvorite datoteku rex.config.example.xml koju čete naći u C:\Users\vaše ime\AppData\Local\WebGrab+Plus\rex\ te je spremite pod imenom rex.config.example.xml
2. u svom programu za uređivanje teksta otvorite novi dokument te ga preuređenog spremite pod imenom rex.config.xml
Ovo isto ponovite u mapi \mdb\ s tim, što umjesto rex u imenima fajlova upotrijebite mdb.
Sada možete ponovo otvoriti fajl mdb.config.xml te se "igrati" njime po želji.
Za svoje potrebe sam izradio i konfigurisao datoteke mdb.config.xml te rex.config.xml. Postprocesor rex mi kreira novi fajl epg1.xml koji mi služi za prikaz epg-ja u IPTV playerima a postprocesor mdb generira fajl epg2.xml za prikaz u Kodi-ju (sa bojama).
Prikaz EPG putem rex-a za IPTV playere:
Code: Select all<programme start="20210405113000 +0200" stop="20210405131500 +0200" channel="CinestarComedy.hr">
<title lang="hr">Arthur 3: Rat dvaju svjetova (2010)</title>
<desc lang="hr">✦ Arthur and the War of Two Worlds/Arthur 3: la guerre des deux mondes, 201 Francuska ✪ IMDb: 8.3 ✦ Animirani, Avantura, Fantastika
Arthur i prijatelji jurit će pješice, na biciklu, u autu pa čak i na Harley Davidsonu i trebat će svu pomoć u konačnom obračunu protiv Maltazarda.
Maltazard je prijevarom ušao u ljudski svijet s ciljem da preuzme kontrolu nad svemirom. Jedino Arthur može osujetiti njegov plan, ali prvo se mora vratiti u svoju sobu i u svoju normalnu veličinu. Zaglavljen u malom Minimoy formatu, računati može na pomoć prijatelja, ali iznenađujuće i Maltazardova sina Darkosa koji tvrdi da želi promijeniti strane.
✦ Igrajo: Freddie Highmore, Mia Farrow, Robert Stanton, Penny Balfour, Mylene Farmer
✦ Režija: Luc Besson</desc>
<icon src="//mojtv.hr/thumb.ashx?path=/images/e3056bbb-7c5d-4bc4-ae42-1b1562a6851f.jpg&w=491&h=250" />
<star-rating system="SI">
<value>8.3</value>
</star-rating>
</programme>
<programme start="20210405024500 +0200" stop="20210405032500 +0200" channel="RTLCrime.hr">
<title lang="en">New Amsterdam</title>
<desc lang="en">✦ New Amsterdam (S01, E02, igrana serija, SAD, 2018)
Max dozna da ima karcinom te od doktorice Sharpe potraži pomoć, iako svaki puta kada mu je pokušala objasniti situaciju, on nije imao vremena. Dr. Bloom pokušava uvjeriti doktora Raynoldsa da je njihova veza posebna. Maxova trudna supruga stiže u bolnicu jer je njihovo nerođeno dijete u opasnosti. Doktorica Sharpe nastavlja uvjeravati Maxa da napravi plan liječenja, a on njoj govori da je financiranje bolnice i spašavanje života prioritet.
✦ Igrajo: Ryan Eggold (Dr. Max Goodwin), Janet Montgomery (Dr. Lauren Bloom), Freema Agyeman (Dr. Helen Sharpe), Jocko Sims (Dr. Floyd Reynolds), Tyler Labine (Dr. Iggy Frome)..
✦ Režija: Peter Horton</desc>
</programme>
Datoteke epg1.xml i epg2.xml možete kompresirati u gz, da dobijete fajl epg1.xml.gz i epg2.xml.gz, koje možete postaviti na neki sajt/server i od tamo uzimati epg podatke.
Napomena: za neke IPTV player-e se koristi epg1.xml a za neke epg1.xml.gz jer svi ne "čitaju" *.gz. Za Kodi koristimo epg2.xml.gz.
Postoje neki kanali koje gledamo ali za njih nikako ne možemo pronači epg. To su neki lokalni, novi, neki filmski (npr. max cinema), za odrasle,... pa zato, da u programu nemamo prazno polje, možemo upotrijebiti dummy.ini fajl u kojeg upišete sadržaj koji se nam prikazuje u tim praznim poljima.
U fajl WebGrab++.config.xml sasvim na kraj stavite:
<channel update="i" site="dummy01" site_id="" xmltv_id="XXX">Za odrasle</channel>
<channel update="i" site="dummy" site_id="" xmltv_id="brez1">Prazno</channel>
Tako čete u praznim poljima dobiti opis "Program za odrasle - Vsebina primerna samo za starejše od 18 let! ili Ni podatkov - Za izbrani kanal trenutno ni programskih informacij."
Pošto su u prilozima i ta dva fajla, možete te napise prevesti te promeniti po želji.
I ostale .ini datoteke u prilogu sam priredio po mom "ukusu" i za moje potrebe ali ih slobodno možete prilagođavati prema svojim potrebama i željama.
U datotekama WebGrab++.config.xml, mdb.config.xml i rex.config.xml možete dodati/prilagoditi još mnoge postavke. Za potpuni popis i ostale dodatne informacije, pogledajte stranicu dokumentacije na WebGrab ++. Za neke web-lokacije postoje posebne postavke ili koraci potrebni za grabljenje. U tom slučaju možete pronaći više informacija u:
1. zaglavlju te site.ini datoteke (potražite @Remarks : )
2. dodatnu datoteku koja se zove site_info.txt, site_readme.txt, site_extra.txt, ....
Nadam se, da je dovoljno razumljivo napisano. Ali u svakom slučaju ako nešto zapne, tu sam